Çad’ da Yatırım İmkanları

  • 27.02.2019
  • BilecikTSO

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda; Encemine Büyükelçiliğimizin Çad Ekonomi ve Planlama Bakanı Sayın lssa Doubragne ile bir görüşme gerçekleştirdiği, adı geçen Bakan tarafından ülkemizde ciddi miktarda susam ithal edildiğinin belirtildiği, Çinlilerin kendilerine başvurarak toplu olarak 1 milyon ton susam satın almak istedikleri ve bu susamın hemen hemen hiç işlenmeden ihraç edileceği, esasen KOBİ'ler aracılığıyla susam, Arap zamkı ve yer fıstığı gibi tarım ürünlerini işleyerek ihraç etmek istedikleri ifade edilmektedir.
Türkiye'den susam ve Arap zamkının en azından birinci safha işlenmesine yönelik olarak kendilerine örnek tesisler kuracak yatırımcılar önerilmesinden ve bu yatırımcılarla çalışılmasından memnuniyet duyulacağı belirtilmektedir.
Tarım ve Orman Bakanlığı'na iletilmek üzere söz konusu yatırıma ilgi duyan firmaların TOBB (e-posta: anara.daylan@tobb.og.tr) iletişim kurması gerekmektedir.
 

  • Çad’ da Yatırım İmkanları

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç