Hong Kong Kuşak ve Yol Zirvesi

• 19.07.2019

Sayın Üyemiz; TOBB’dan Odamıza intikal eden Hong Kong Kuşak ve Yol Zirvesi hakkındaki yazı aşağıdaki gibidir.

Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Hong Kong Özel İdare Bölgesi Hükümeti ve Ticareti Geliştirme Konseyi tarafından bu yıl dördüncüsü 11-12 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek "Kuşak ve Yol Zirvesi" kapsamında, ÇHC'nin 2013 yılında uygulamaya koyduğu "Bir Kuşak Bir Yol" inisiyatifi güzergahındaki ülkelerin resmi ve özel sektör temsilcilerinin katılımları ile tertip edilecek sempozyumun yanı sıra çeşitli temalarda paneller ve ticari eşleştirme programlarının düzenlenmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Hong Kong Ticaret Ataşeliğinden, ilgili İdareler tarafından daha evvel 11 Ağustos 2019 olarak duyurulan zirve katılım başvuru tarihinin, 7 Temmuz 2019 olarak revize edildiği, ancak anılan Ataşelik aracılığıyla söz konusu başvurunun 27 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılabilmesinin mümkün olduğu ifade edilmektedir.

Diğer taraftan, Zirve çerçevesinde gerçekleştirilecek ticari eşleştirme programında, bilhassa proje finansmanı arayışında olan enerji ve altyapı yatırımlarının fon kuruluşları ile bir araya getirilmesinin hedeflendiği vurgulanmakla birlikte, Zirveye katılım durumuna bakılmaksızın, ekte bilgileri paylaşılan web portalında proje finansmanı arayışında olan tüm şirketlerin "Türkiye" başlığı altında proje detaylarını yayımlatma olanağı bulunduğu kaydedilmektedir. Ayrıca, katılım bedeli ve 2018 yılına dair program da Zirveye dair fikir oluşturulabilmesi açısından ekte iletilmektedir.

• Hong Kong Kuşak ve Yol Zirvesi