Türkiye İbaresinin Kullanılması Hk

• 05.08.2022
Sayın Üyemiz; Bilecik Valiliğinden Odamıza gönderilen yazıda, İhraç ürünlerinde, her türlü faaliyet ve yazışmalarda marka olarak "Made in Turkey" ibaresi yerine "Made in Türkiye" kullanılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi 04.12.2021 Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü girdiği ve uygulamaların bu yönde güncellenmesi hakkın-da firmalarımızı bilgilendirmemiz istenmektedir.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan  imzasıyla yayımlanan genelgede her türlü faaliyet ve yazışmalar-da 'Turkey',  'Turkei', 'Turquie' vb. ibareler yerine 'Türkiye' ibaresinin kullanımı  konusunda gerekli hassasiyet gösterilesi gerektiği belirtilmiştir.
Saygılarımızla
  • Türkiye İbaresinin Kullanılması Hk