Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, Bilecik TSO ve Bozüyük TSO arasında Kanser Tarama İşbirliği Protokolü imzalandı.

  • 09.10.2019
  • BilecikTSO

Kanser günümüzün önemli bir halk sağlığı sorunu olup gündemdeki yerini korumaktadır. Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanser iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi ve kanser taramaları, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Ülkemizde de Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği üç kanser türünde tarama yapılmaktadır.
T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından tarama testleri ile erken evrede tanısı mümkün olan Meme Kanseri, Rahim ağzı ( Serviks) Kanseri ve Kolorektal Kanseri türünde ücretsiz olarak kanser tarama programı yürütülmekte olup, çalışan kişilerin kanser taramalarına ulaşılabilirliğini artırmak ve hizmet sunumu sırasında işyerlerinde iş işleyişini aksatmadan kanser tarama programlarını gerçekleştirmek için Bilecik Valiliği himayelerinde ; Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası arasında Kanser Tarama İşbirliği Protokolü 08.10.2019 tarihinde Valilik binasında imzalanmıştır .Protokol kapsamında fabrika ve işletmelerde çalışan kesimin ilgili yaş grubuna göre Kanser taramalarına hızlı ve kolay bir şekilde ücretsiz ulaşmaları hedeflenmiştir.

 

  • Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, Bilecik TSO ve Bozüyük TSO arasında Kanser Tarama İşbirliği Protokolü imzalandı.
  • Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, Bilecik TSO ve Bozüyük TSO arasında Kanser Tarama İşbirliği Protokolü imzalandı.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç