Mısır Üretici Kayıt Sistemi

• 04.03.2016

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda, Mısır'a ihracat yapan firmalarla ilgili olarak başlatılan üretici kayıt sistemine yapılacak başvurular konusunda Türk şirketlerinin ilettiği sorulara açıklık getirilmesi için bir not hazırlandığı bildirilmiş ve bu notun uygulamanın başlatılacağı 16.03.2016 tarihinden önce duyurulması talep edilmiştir.
    İhracatçı firmaların elçilik ve başkonsolosluktan gerekli dokümaları tasdik ettirmelerinden önce General Organization for Export and Import Control'ün(GOEIC) www.goeic.gov.eg sitesinden elektronik onaylarını almalarının gerektiği önemle vurgulanmıştır.
    TOBB’ dan yapılan incelemede yazı ekindeki bilgi notunda aşağıdaki hususların dikkate alınmasının gerektiği değerlendirilmektedir:

1. Başvuru ile ilgili tüm prosedürlere General Organization for Export and Import
Control'ün(GOEIC) internet sitesi www.goeic.gov.eg.den ulaşılabilmektedir.
2.Başvuru ile ilgili gerekli dokümanlar Arapçaya tercüme edilmek zorundadır.
3. Çeviri hizmetini yapacak olan akredite tercüme ofisleri Türk yetkili makamları tarafından
belirlenecektir.(Noter, Odalar)
4. İhracatçı firmalar, ilgili tüm belgeleri GOEIC'in resmi web sitesi olan Hata! Köprü başvurusu geçerli değil.
kontrol ve onaylanmasını teminen yüklemeleri gerekmektedir.
5. Elektronik ortamda başvuruyu yapan firma, belgelerinin onaylanması halinde GOEIC
tarafından bilgilendirilecektir. Firma bu bilgilendirilmeyi takiben belgelerin orijinallerini Mısır
Büyükelçiliğine veya Baş Konsolosluğuna tasdik ettirmek amacıyla sunmak zorundadır.
6. Firma, Mısır Büyükelçiliği veya Baş Konsolosluğu tarafından tasdik edilen dokümanlarını
Mısır'daki GOEIC'e bağlı herhangi bir başvuru ofisine ibraz etmek ve başvuru formunu
doldurmakla yükümlüdür.
7. Tüm bu işlemlerden sonra başvuru işlemi en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.