İnhisar

Yurdumuzun kuzeybatısında yer alan ilçe; kuzeybatısında Gölpazarı, kuzeyinde Yenipazar, kuzeydoğusunda Sarıcakaya, doğusunda Mihalgazigüneydoğuda Eskişehir Merkez İlçe ve güneybatıda Söğüt ilçeleriyle komşudur. İlçenin yüzölçümü 315 km2'dir. 1990'da bucak olarak bağlı olduğu Söğüt'ten ayrılarak ilçe olmuştur. Komşu ilçeler Söğüt ve Yenipazar gibi ekonomik olarak Eskişehir'e bağlıdır.

Nüfus

İlçenin nüfusu 2000 genel nüfus sayımına göre 6661'dir. Bunun 2318'si ilçe merkezinde, 4343'i ise kasaba ve köylerde yaşamaktadır. İlçe merkezinde 4 mahalle vardır.

İlçe bağlısı olarak merkez hariç olmak üzere ilçe merkezine bağlı; 9 köy (Akköy, Çayköy, Harmanköy, Hisarcık, Koyunlu, Muratça, Samrı, Tarpak, Tozman) ve 4 mahalleden oluşmaktadır. Sonradan ilçe olduğundan, asayişi İlçe Jandarma Komutanlığı'nca yürütülmektedir. Fakat 01.04.2008 de ilçeye polis karakolu gelmiştir ve asaşiy karakolca devralınmıştır. İlçeye bağlı tek belde, Tarpak'tır ve 1992'den beri bu statüyü yürütmek de iken cıkan beldeler kanunun ca köy e dönüştürülmüştür. Yerel seçimlerden sonra 9 cu köy ü olacaktır. Bir ara Akçasu, Kayabalı ve Yakacık köyleri 1990-1992 arası buraya bağlıyken, 1992'deki halk oylamasıyla Söğüt'e geri dönmüştür.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç