MEMLEKETİM YURT DIŞI TÜRKLER KARİYER İMKANLARI

  • 08.03.2016
  • BilecikTSO

 

 

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nden Odamıza iletilen 03.03.2016 tarih ve 0431/4602 sayılı yazıda,

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi aralarındaki iletişimi ve anavatan ile bağlantısını daha düzenli bir çerçeveye oturtabilmek, girişimcilerimizin birbirlerini tanımalarına ve anavatan ile ticari bağlantılarını güçlendirmelerine imkan sağlamak amacıyla, Dışişleri Bakanlığı tarafından “Memleketim Yurtdışı Türkler İletişim Portalı” adıyla önemli bir çalışma yürütülmektedir.

Dışişleri Bakanlığı ve Birliğimiz arasında 07.05.2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Birliğimiz söz konusu Portalın şirketlerle ilgili olan bölümlerine ilişkin çalışmalarına destek vermekte ve katkı sağlamaktadır.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğunlukla kullanılacağı Portal’da yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın,  Türkiye’de yerleşik firmalarda daha fazla görev almalarını sağlamak amacıyla, Türkiye’de yerleşik şirketlerimizin kariyer imkanlarının yayınlaması öngörülmektedir.

Bu çerçevede, ters beyin göçüne katkı sağlamak açısından büyük bir önem taşıyan ve bu çalışmayla, Odanız üyesi olan şirketler, kariyer imkânlarını ilişkin duyurularını, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza kolaylıkla ulaştırabilecek ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın üye şirketleriniz de istihdam edilmesine imkan sağlanacaktır.

Bu sayede yurt dışında doğup büyüyen birçok donanıma sahip olan ve üye şirketleriniz açısından farklı pazarlara açılmalarına imkan sağlayacak olan vatandaşlarımız, firmalarınız da daha fazla görev alabilme imkanı bulabileceklerdir.

Söz konusu bu önemli çalışmanın üyelerinize duyurulmasından ve üyeniz olan şirketlerin kariyer imkânlarını ilgili Portal’da yayınlanmasını teminen senem.vavas@tobb.org.tr  eposta adresine bildirmelerinden memnuniyet duyulacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla

BİLECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

 

  • MEMLEKETİM YURT DIŞI TÜRKLER KARİYER İMKANLARI

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç