Türkiye ve Endonezya arasında STA

  • 08.04.2016
  • BilecikTSO

 

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda, Türkiye ve Endonezya arasında "Kapsamlı Ticari ve Ekonomik Ortaklık Anlaşması" (diğer ifadeyle Serbest Ticaret Anlaşması-ST A) akdedilmesi imkanlarını araştırmak üzere 2010 yılında kurulan Ortak Çalışma Grubu'nun, bir dizi toplantının ardından 2011 yılı Nisan ayında nihai bir rapor yayımladığı ifade edilmektedir.
Endonezya ile ST A müzakerelerinin başlatılabilmesi için ülkemizin yoğun girişimleri neticesinde ve G-20 Ticaret Bakanları Toplantısı'nda Bakanlar düzeyinde sağlanan mutabakat kapsamında, 21 Aralık 2015 tarihinde Ankara' da teknik heyetler düzeyinde bir toplantı gerçekleştirildiği ve söz konusu toplantıda Müzakere Çerçeve Belgesi üzerinde taraf1arca mutabık kalındığı belirtilmektedir. Yakın dönemde, iki ülke Sayın Bakanlarının bir araya gelerek, ST A müzakerelerinin başlatıldığını resmi olarak ilan etmelerinin öngörülmekte olduğu, resmi açıklamayı takiben birinci tur müzakereler için teknik çalışmaların ivedilikle başlatılacağı ifade edilmektedir.
Müzakereler öncesinde, firmaların STA'ya ilişkin bilgi, tecrübe ve yönlendirmelerini iletmeleri maksadıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan anket çalışmalarına TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları/Diğer Duyurular" bölümünden ulaşılabilmektedir.
Görüş Bildirme Formlarının en geç 21 Nisan 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar TOBB (Fax: 0 228 216 0013, E-posta: bilecik@bileciktso.tobb.org.tr ) iletilmesi gerekmektedir.

  • Türkiye ve Endonezya arasında STA

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç