Traktör Üretiminde Yerlilik Oranının Artırılması

• 21.03.2017

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda; Bakanımız Sn.Nihat Zeybekçi'nin traktör üretiminde yerlileşme oranının artırılmasına yönelik çalışma yapılması talimatları üzerine, 19.01.2017 tarihinde Ekonomi Bakanlığı, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve ilgili sektör temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirilmiştir.
Toplantı neticesinde, traktör üretiminde yerlilik oranının yüksek olduğu anlaşılmış fakat traktör parçalarından motor, hidrolik kaldırıcı, turbo, biyel kolu, enjektörler, dizel pompalar ve senkromeç temininin ağırlıklı olarak ithalat yoluyla karşılandığı tespit edilmiştir.
Söz konusu parçaların Türkiye'de üretiminin sağlanabilmesi için yatırım ihtiyacı bulunmakta olup, üyelerinizin anılan parçalara yönelik üretim ve yatırım ihtiyacı bulunduğu bilgilendirilmektedir.

• Traktör Üretiminde Yerlilik Oranının Artırılması