Davetler Gündemler

  • 14.08.2017
  • BilecikTSO

TSE’ den Odamıza gelen yazıda; TSE olarak, Suudi Arabistan'a ihracat yapan üretici ve ihracatçı firmalarımızın karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi sahibi olduğumuzu ve sorunlarına çözüm üretmek üzere gerekli girişimlerde bulunduğumuzu belirtmek isteriz.
Suudi Arabistan tarafında gerçekleşen mevzuat değişikliği kapsamında "Suudi Kalite Markasını" vermek üzere Kısmi Yetkilendirme Anlaşması, Enstitümüz ile Suudi Standartlar, Metroloji ve Kalite Kuruluşu (SASO) arasında 7 Haziran 2017 tarihinde imzalanmıştır.
Söz konusu anlaşma ile Enstitümüz, yeni mevzuata göre Suudi Arabistan'a ihraç edilen gıda, kozmetik ve medikal alanlar hariç olmak üzere diğer ürünlerde aranan "Suudi Kalite Markasını" ve "Uygunluk Belgesini (Certificate of Conformity - CoC)" vermek üzere Türkiye'deki ilk yetkili kuruluş olarak firmalarımızın taleplerini almaya başlamıştır.
Yeni mevzuata göre, SASO Regülasyonları ve SA SO Kalite işareti Belgelendirme Sistemi başvuru süreçlerinin anlatılacağı, üretici ve ihracatçı firmalarımıza yönelik bilgilendirme toplantısı 23 Ağustos 2017 tarihinde ekte verilen programa göre SASO ve TSE yetkilileri ile firma temsilcilerinin katılımıyla TSE Gebze Kalite Kampüsünde düzenlenecektir.
Söz konusu toplantı ile Suudi Arabistan'a ihracat yapan firmalarımızın karşılaştığı aşağıda yer alan konular hakkında ilgili tarafları bir araya getirmek amaçlanmaktadır:
-SASO standartları ile TSE ve Avrupa Birliği standartları arasındaki farklılıklardan kaynaklanan sorunlarla ilgili üreticilerin bilgilendirilmesi,
-Suudi Arabistan'a gerçekleştirilen ihracatlarda liman ve gümrüklerde yaşanan farklı uygulamalara ilişkin sorunlara açıklık getirilmesi,
-SA SO Kalite Markası kapsamında zorunlu uygulamada olan regülasyonlar hakkında bilgilendirme yapılması,
-SASO Uygunluk Belgesine (Certificate of Conformity - CoC) tabi ürün grubu kapsamının netleştirilmesi,
-SASO Kalite İşareti belgelendirmesine ilişkin başvuru ve ücret prosedürleri, SASO Uygunluk Belgesi kapsamındaki ürünler için GTIP (H S) kodlarının belirlenmemesi,
-SASO standartlarında deney metotlarının belirtilmemesinden kaynaklanan sorunlar,
-Enerji verimliliği ürün kaydı programı (SLS) sistemindeki harçlarda uygulanan fiyat politikası,
Ayrıca, SASO yetkilileri aşağıda yer alan başlıklarda üreticilerimize ve ihracatçılarımıza
yönelik bilgilendirmede bulunacaklardır:
-SASO yeni regülasyonları ve önümüzdeki dönemde •yayınlanması planlanan diğer regülasyonlar,
-Suudi Kalite Markası Belgelendirme prosedürleri,

-Suudi Kalite Markası belgelendirmesinde başvuru ve uygulamaya ilişkin veri tabanı kullanımı,
SASO ve Enstitümüz yetkililerinin katılımı ile Enstitümüz Gebze Kalite Kampüsü Konferans salonunda gerçekleştirilecek toplantıya siz üretici ve ihracatçı firmalarımızın değerli temsilcilerinin katılımlarından memnuniyet duyarız.
Saygılarımızla,
Toplantı hakkında detaylı bilgi edinmek için:
Tel: O 262 723 11 45
TSE Uluslararası Gözetim Müdürlüğü
Toplantıya katılım teyidi için aşağıda verilen iletişim noktalarına en geç 18 Ağustos
2017 tarihine kadar e-posta göndermeniz gerekmektedir.


Ceylan BAHARDOGAN                                Zeynep PELİT
csozber@tse.org.tr                                           fp _ zpelit@tse.org.tr
Tel. 0312 416 62 20                                         Tel. 0312 416 62 20
 

  • Davetler Gündemler

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç