ABD’nin İrana’a Yönelik Yeni Yaptırımları

  • 14.08.2017
  • BilecikTSO

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda, İran'ın "Simorgh" adlı taşıyıcı füzeyi uzaya fırlatmasının ardından ABD Hazine Bakanlığı tarafından 28 Temmuz 2017 tarihinde yapılan, halen Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin yaptırım listesinde bulunan "Shahid Hemmat Industrial Group (SHIG)"a bağlı İran'da yerleşik altı (6) firmaya yaptırım uygulanmasının kararlaştırıldığına yönelik açıklama Washington Büyükelçiliğinden Dışişleri Bakanlığına iletilmiş olup, Bakanlık tarafından TOBB’a iletilmiştir. Söz konusu altı (6) firmanın bilgileri ekte bilgilerinize sunulmaktadır.
BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a yönelik yaptırım kararlarının ülkemiz bakımından hukuki bağlayıcı nitelikte olduğu, ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından uygulanmasının zorunlu olduğu belirtilmektedir. ABD ve AB'nin kabul ettikleri tek taraflı yaptırım karar ve uygulamalarının Türkiye açısından hukuki bağlayıcılığının bulunmamakta olduğu, ancak ABD yaptırımlarının sınır aşan etkiye sahip olması nedeniyle, yaptırım altına alınacak kişi ve kuruluşlarla iş akdine girecek firma ve kuruluşlarımızın da dolaylı olarak yaptırımdan etkilenme olasılığı çerçevesinde alınan yaptırımlar hakkında bilgilendirmede bulunulmasında yarar görüldüğü belirtilmiştir.

 

  • ABD’nin İrana’a Yönelik Yeni Yaptırımları

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç