KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı

  • 22.09.2017
  • BilecikTSO

KOSGEB Bilecik Müdürlüğünden Odamıza gelen yazıda; İmalat sanayi sektörü, gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerinde kritik bir öneme sahiptir. Türkiye'de de imalat sanayinin toplam istihdam, katma değer ve ihracat içindeki ağırlığı belirgin şekilde ortaya çıkmaktadır. Türkiye'nin son dönemlerde gerçekleştirdiği ekonomik büyüme ve ihracat artışında imalat sanayi sektörü temel itici güç olmuştur. İmalar sanayi sektörünü güçlendirmek ve rekabet gücünü artırmak, Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi için son derece gerekli bir konudur.
Katına değerli ve ileri teknolojili sektörlerin, Türkiye ekonomisinin üretim ve dış ticaret yapısının değişmesinde öncü rolü oynaması öngörülmektedir. KOBİ'lerin bu süreçteki yatırım, tasanın ve beceri geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. 4. sanayi devrimine hazırlık sürecinde imalattaki dijitalleşme düzeyinin arttırılması, orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin üretim ve ihracattaki payının arttırılması, katına değerli ve ihracat odaklı üretim yapısına geçiş, mikro ölçekli imalatçı işletmelerin mühendislik ve tasarım becerilerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütmelerinin sağlanması, enerji verimliliği, yeşil üretim ve bilgi işlem altyapı iyileştirme temalarını içeren proje teklif çağrısı ile; imalat sanayiinde yapısal dönüşümün aktörü olacak KOBİ'lerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Tüm bu bahsi geçen hususlar çerçevesinde, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 65. Hükümet Programı, Onuncu Kalkınma Planı, KOBİ Stratejisi Eylem Planı ve Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'nde belirtilen eylem ve politikalar dikkate alınarak, imalat sanayi sektörüne yönelik "Üretim ve ihracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ'lerin Payının Arttırılması" başlığında Proje Teklif Çağrısı hazırlanmış ve 08.09.2017 tarihinde KOSGEB Başkanlığı oluru ile bu teklif e yönelik destek programı yürürlüğe alınmıştır.
Proje Teklif Çağrısı duyurusu kurumsal internet sayfasında yayınlanmıştır. Başvuru tarihleri 11 Eylül - 20 Ekim 2017 olarak belirlenmiştir. İşletmeler Proje Başvuru Formu'nu doldurarak 20 Ekim 2017 tarihi saat 23.59'a kadar sistem üzerinden onaylayabilecektir.
 

  • KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç