Ulusal Havacılık Teknolojileri Çalıştayı

• 07.08.2018

Sayın Üyemiz,

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ETTOM tarafından 17-18 Eylül tarihlerinde havacılık teknolojileri üzerine ulusal çapta bir çalıştay düzenlenecektir.

Ulusal Havacılık Teknolojileri Çalıştayı’nın amacı havacılık sektöründeki teknolojik gelişmelerin millileştirilmesi adına konunun Eskişehir’de ele alınıp ulusaldaki firmaların, alt yüklenicilerin ve Üniversitelerin bir araya getirilmesi ve yeni işbirliklerine zemin hazırlanmasıdır.

Çalıştayda düzenlenecek olan panellerin başlıkları aşağıdaki gibidir.

· Havacılıkta Yeni Nesil Malzeme Teknolojileri

· Havacılık Sektöründeki Yazılım, Bilişim,İletişim ve Simülasyon Teknolojileri

· Uzaktan Pilot Kontrollü Hava Araç Sistem (RPAS) Teknolojileri

· Havacılıkta Emniyet ve Risk Yönetimi ve İnsan Faktörü

· Havacılıkta Endüstri 4.0 (Bilgilendirme sunumu şeklinde gerçekleşecektir.)

Ayrıca çalıştayda firmalara stand açma ile lider firma ve akademisyenler ile birebir görüşme imkanı sunulmaktadır. Bu görüşmeler ile ilgili taraflar arasında sağlıklı ve sürekli iletişim ortamının kurulması hedeflenmektedir.

Çalıştay kapsamında ayrıca drone ve insansız hava aracı (İHA) gösterileri gerçekleşecektir.

1. Ulusal Havacılık Teknolojileri Çalıştayına katılımak isteyen üyelerimizin tarafımızla irtibata geçmeleri hususunda gereğini rica ederiz.

• Ulusal Havacılık Teknolojileri Çalıştayı