TOBB MEYBEM Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik Belgesi Hizmetleri

  • 07.08.2018
  • BilecikTSO

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda; Ticaret Bakanlığı tarafından MYK mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen ikinci el motorlu kara taşıtları alım-satım işini yürüten kişiler için (Galeri vb.) TOBB MEYBEM tarafından yetki alma çalışmasının devam ettiği ve Ağustos 2018 itibariyle sınav ve belgelendirme hizmetinin başlatılacağı bildirilmiştir.
Bu kapsamda, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Motorlu Kara Taşıtları Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 mesleklerinde Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) yetkilendirme süreci tamamlanmıştır.
Sınav ve belgelendirme ücret tarifesi Ek-1 'de yer almakta olup, söz konusu mesleklerin devlet teşviki kapsamında olmaması nedeniyle, sınava girecek aday sayısına bağlı olarak ayrıca bir indirim uygulanacaktır .
İkinci el ve sıfır araç alım satımı yapan ve iş makinesi alım satım işlemi yapan üyelerimiz ve çalışanlarının, İl/İlçe Ticaret Müdürlüklerinden "Yetki Belgesi" alabilmeleri için, ivedilikle mesleki yeterlilik belgelerini tamamlamaları gerekmektedir. Konuya ilişkin bilgi notu Ek-2'de yer almaktadır.
Bu çerçevede, İl/İlçe Ticaret Müdürlükleri ile iletişime geçilerek mesleki yeterlilik sınavlarının Oda ve Borsalarımız işbirliğinde düzenlenebileceğinin bildirilmesi ve motorlu kara taşıtları alım satımı yapan üyelerimizi bilgilendiririz.
 

  • TOBB MEYBEM Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik Belgesi Hizmetleri

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç