VERGİ KAYITLARI ve ASKI DURUMU KONTROLE DAVET DUYURUSU

  • 29.08.2022
  • BilecikTSO

 

İLAN

BİLECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN

VERGİ KAYITLARINI ve ASKI DURUMUNU KONTROLE DAVET DUYURUSU

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun    83. Maddesi ve Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin 8. Maddesi uyarınca  Ekim ayında yapılacak olan Odamız Organ seçimleri ile ilgili olarak, Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye olarak seçilebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.

Aynı Kanun hükümleri uyarınca, Odamıza olan aidatlarını ödememeleri nedeniyle askı listesine alınan ve bu nedenle Odamız meslek gruplarından ve seçmen listelerinden silinmiş olan üyelerimizin seçimlere katılabilmeleri, aidat borçlarını ödeyerek askı listesinden çıkmaları halinde mümkün olacaktır.

Seçimlerde tüzel kişiler adına oy kullanacak gerçek kişilerin, yönetmelik gereğince tüzel kişiler adına temsil ile bağlayıcı işlem yapmaya yetkili olması kanunen zorunludur. Bu hususların  Odamız sicil kayıtlarından kontrolünün sağlanması gerekmektedir. 

Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ve borç durumlarına ilişkin Oda kayıtları, ilan tarihinden itibaren 15 iş günü boyunca hafta içi her gün  08:30-17:00 saatleri arasında incelemeye açık tutulacak olup, hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuruların vergi dairesinden alınmış vergi mükellefiyetlerini gösteren bir evrak ile birlikte firma yetkilisi tarafından yazılı olarak yapılması gerekmektedir.

Anılan süre içerisinde, Kanunun bu amir hükmünü yerine getirmeyen ve vergi mükellefiyeti kayıtlarını kontrol etmeyen üyelerimizin Oda kayıtlarının doğruluğu  kabul edilmiş sayılacaktır.

 

Üyelerimizin herhangi bir hak kaybı yaşamaması için yukarıda belirtilen hususlara ilişkin gerekli  kontrol ve  işlemleri  yapmaları.

Önemle Duyurulur.

 

 

  • VERGİ KAYITLARI ve ASKI DURUMU KONTROLE DAVET DUYURUSU

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç