KAMYONET SINIFI ARAÇLAR İÇİN DÜZENLENEN K2* YETKİ BELGESİNDE İNDİRİM YAPILDI

• 06.08.2014

25.07.2014 tarih ve 29071 sayılı Resmi Gazatede yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince toplam yüklü ağırlığı 3.5 tondan az kamyonet türü araçlar ile ;  eşya taşımacılığı yapan gerçek veya tüzel kişilerin almak zorunda oldukları K2* yetki belgesi indirim oranı %75’den %90 çıkartılmıştır. Yapılan değişiklik öncesi tek araçlı K2* yetki belgesi ücreti 2.353,00 TL’yi bulurken,  yapılan indirim ile tek araçlı K2* yetki belgesi ücreti 1.033,00 TL olmuştur. Uygulanacak indirim  oranı K1/K2/K3/K1Ö belge türlerini kapsamamakta olup, bu belgelerin ücretleri Bakanlık tarafından belirlenen ücret tarifesi uygulanacaktır. Bu kapsamda bulunanların mağdur olmaları için K2* yetki belgelerini Odamız K servisinden indirimli olarak temin edebilirler.