İŞ DÜNYASI KONUT SEFERBERLİĞİ

  • 16.02.2023
  • BilecikTSO


Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin yaralarını sarmak amacıyla yaptığı yardımlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında yürütülecek kalıcı konut desteği ile devam edecek. Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet ERGÜN, “Oda olarak, üyelerimizin de desteğiyle birlikte depremin ilk gününden itibaren depremden etkilenen illerdeki ihtiyaçları yakından takip ederek her türlü desteğin bölgeye ulaşmasını koordine ediyoruz. Bundan sonraki aşamada Birliğimiz TOBB öncülüğünde bölgede kalıcı konut ihtiyacının giderilmesine yönelik yardımlara ağırlık vereceğiz.” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un başkanlığında çevrimiçi video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Deprem Felaketi İstişare Toplantısı’na katıldı. TOBB ‘a bağlı 365 Oda / Borsa başkanının bir araya geldiği toplantıda Oda ve Borsaların yaptığı deprem yardımları ve izlenecek yeni yol haritası ele alındı. Toplantıda kalıcı konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik yardımlara ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.

Oda olarak, üyelerimizin de desteğiyle birlikte depremin ilk gününden itibaren depremden etkilenen illerdeki ihtiyaçları yakından takip ederek her türlü desteğin bölgeye ulaşmasını koordine ediyoruz. Oda olarak ve üyelerimizin de katkılarıyla bugüne kadar depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik yardımlar gönderdik. Deprem bölgesine yönelik destek çağrılarımıza destek veren tüm üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim.
TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un öncülüğünde video konferansla yaptığımız toplantıda bölgeye yapılan yardımları ve bölgenin ihtiyaçları değerlendirildi.
Toplantı sonunda bundan sonraki aşamada, TOBB öncülüğünde bölgede kalıcı konut ihtiyacının giderilmesine yönelik yardımlara ağırlık verilmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Elbirliği ile depremden etkilenen yerleşim yerlerinin inşasını gerçekleştireceğiz. TOBB öncülüğünde başlattığımız kalıcı konut ihtiyacının karşılanması seferberliğine kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve şahıslar da destek verebilecek. Toplantıda ayrıca seferberliğe destek verecek bağışçılarımızın isimlerinin inşa edilecek konutların bloklarına verilmesine de karar verildi.
Tüm iş insanlarımızı, sektörel derneklerimizi, iş dünyası kuruluşlarımızı, kadın ve genç girişimcilerimizi ve hayırseverlerimizi konut kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz. Bu yardım kampanyasına bir bina ya da bir konut bedeli ile katılabileceği gibi vatandaşlarımız kendi imkanları ölçüsünde bir tutarla da katkıda bulunabileceklerdir.
Bu büyük felaketin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Yaralarımızı birlikte saracağız. Gün birlik olma günü”

Saygılarımızla.

İş Dünyası Konut Seferberliği Bağış Banka Bilgileri

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç