Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bildirimi

• 02.02.2015

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Bakanlıklarınca hazırlanan "Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik" in 11112/2013 tarihli ve 28848 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmiştir.
Yönetmelik kapsamında kimyasal madde veya karışım imalatçıları veya ithalatçıları
tarafından yapılması gereken "Sınıflandırma ve Etiketleme Bildirimleri" nin 01/06/2015 tarihinden
önce piyasaya arz edilen zararlı maddeler için olup, bildirimlerin www.online.cevre.gov.tr adresinde
yer alan "Kimyasal Kayıt Sistemi" kullanılarak yapıldığı belirtilmiştir.
İlerleyen süreçte sıkıntı yaşamamak için Bildirimleri kontrol etmeniz önemle duyurulur.

• Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bildirimi