Bitüm (Asfalt) Taşımacılığı

• 10.02.2015

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan alınan bir yazıda, ülkemizin 30/11/2005 tarih ve 5434 Sayılı Kanun ile taraf olduğu "Tehlikeli Malların Karayoluyla Uluslararası Taşınmasına ilişkin Avrupa Anlaşması (ADR) çerçevesinde yürürlüğe giren 241102013 tarih ve 28801 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak tehlikeli malların taşınması gerektiği belirtilmektedir.
Yol üst kaplamasında kullanılan ve asfalt olarak bilinen BİTÜM maddesinin ADR kapsamında BM 3257 (YÜKSEK SICAKLIKTA sıvı) maddesi şeklinde sınıflandırıldığı belirtilerek bu madde taşımacılığı ile iştigal eden firmaların ilgili ADR zorunluluklarına tabi oldukları bildirilmektedir.
Yazıya http://www.tobb.org.tr/TicaretTirDairesi/Savfalar/ADR.php internet adresinde
"DUYURULAR" bölümünden ulaşılabilmektedir. Bilginize.

• Bitüm (Asfalt) Taşımacılığı