Hijyen Eğitimi Programları

• 09.11.2015

TOBB' dan Odamıza gelen yazıda; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün ilgi yazısında Hijyen Eğitimi programlarının revize edildiği belirtilmektedir. Uygulamadan kaldırılan programlar ile yerlerine tanımlanan programlar yazı eki listede verilmektedir.
    Hijyen Eğitimi Yönetmeliği Kapsamında 5 alan altında 27 program hazırlanmış ve ilgi (a) Makam Onayı ile yayımlanarak Genel Müdürlüğümüze bağlı eğitim kurumlarında uygulamaya konulmuştu.
    İlgi (b) Makam Onayı ile söz konusu programlar uygulamadan kaldırılarak Sağlık alanı altında "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" ve "Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetlerinde Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" programları yayımlanmıştır.
    Bu kapsamda; ilgi (a) Makam Onayı ile Gıda Teknolojisi, Pazarlama ve Perakende, Toplum Sağlığını Koruyucu Hizmetler, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı altında yayımlanan 20 program yerine "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" programı, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri alanı altında yayımlan 7 program yerine ise "Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetlerinde Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" programı açılacaktır.

UYGULAMADAN KALDIRILAN PROGRAMLAR TANIMLANAN PROGRAMLAR
.
Gıda Teknolojisi Sağlık
çay Üretimi ve işleme Elmanı Hijyen Eğitimi