ÇEK KULLANIMI KAREKOD UYGULAMASI İLE DAHA GÜVENLİ

  • 19.11.2015
  • BilecikTSO

 

ÇEK KULLANIMI KAREKOD UYGULAMASI İLE DAHA GÜVENLİ
 

Değerli Üyemiz ;  

Karekodlu Çek Sistemi, çek yaprağı üzerinde yer alan karekodun Findeks Mobil Uygulamasına okutulması ile çekin doğruluğuna ve keşidecinin çek ödeme alışkanlıklarına ilişkin rapor ileten hizmettir.Bu hizmet sayesinde sahtecilik ve dolandırıcılıklara karşı önlem alınabilir, çeki kabul etme kararı keşidecinin özet çek raporu incelenerek verilebilir.

15 Haziran 2015'den itibaren uygulamaya başlanan Karekodlu çek, ticaret hayatını doğrudan ve olumlu yönde etkileyecek, yeni ve çok önemli finansal üründür. Çeklerin piyasada kullanımını kolaylaştıracak, keşideci ile ilgili piyasaya daha fazla bilgi verecek yeni uygulama, karekodlu çekle başlamış oldu. Karekodlu çek kullanımında, çek veren kişinin tüm finansal geçmişi artık görülebilmektedir. 

Bunun için üyelerimizin çalıştıkları bankalardan karekodlu çek talep etmeleri önem arz etmektedir. Yine ticaret yaparken üyelerimizin müşterilerinden karekodlu çek talep etmesi sistemin yaygınlaşmasını sağlayacak ve karekodlu çekin kullanımını artıracaktır. Böylelikle daha güvenli bir ticaret ortamına kavuşmuş olacağız. 

Saygılarımızla. 

EK  

  • ÇEK KULLANIMI KAREKOD UYGULAMASI İLE DAHA GÜVENLİ

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç