BİLECİK'TE ''ULUSAL VE AB KAYNAKLI MALİ DESTEKLER VE PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ'' EĞİTİMİ

  • 15.11.2016
  • BilecikTSO

Bilecik'te, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yürütülen 2016 yılı teknik destek programı kapsamında ''Ulusal ve AB kaynaklı mali destekler ve proje döngüsü yönetimi'' eğitimi Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonumuz da düzenlendi.

Valimiz Süleyman Elban, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde yaptığı konuşmada, özellikle son dönemde Avrupa Birliği (AB) Birleşmiş Milletler ve ulusal çapta projeler hazırlandığını anımsatarak, projelerle birlikte çeşitli faaliyetlerin yürütüldüğünü söyledi.

Projelerin ana bileşenlerinden birisinin kapasite geliştirme, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, yine bu kapasite geliştirme içerinde personelin eğitiminin en önemli bileşenlerden birisi olduğunu vurgulayan Vali Elban, şöyle konuştu:

''Burada ulusal ve uluslararası, başta AB olmak üzere projeler nedir? bu projelerden sağlanan hibeler yada projelerin ana temaları, yapılması gereken işler konusunda eğitim verilecek. Ülkemizde özellikle başta Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıkların hem kendi projeleri bulunuyor hem de yabancı kaynaklı uluslararası kaynaklı projelere de aracılık ediyorlar. Bu projeyle çalışanlarımızın bu konuda hem farkındalık eğitimi almaları hem de bu konuda yetenek, bilgi ve becerilerin geliştirilmesi hedeflenmekte. Bilginiz ve beceriniz ne kadar gelişirse hem ilimize hem kurumlara faydası, hem de kendi aranızda kaynaşma olacak. Kurumlar arası da ciddi anlamda iş birliğine katkıda bulunacaksınız. Ne kadar çok eğitim o kadar çok insana yararı olan bir konu, dolayısıyla eğitim programının faydalı geçeceğine inanıyorum.'' Dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının proje sorumlusu personelin katıldığı, 5 gün sürecek eğitimde, ''Ulusal ve uluslararası hibe programları ve hibe teklif çağrıları'' gibi konular anlatılacak.
 

  • BİLECİK'TE ''ULUSAL VE AB KAYNAKLI MALİ DESTEKLER VE PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ'' EĞİTİMİ
  • BİLECİK'TE ''ULUSAL VE AB KAYNAKLI MALİ DESTEKLER VE PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ'' EĞİTİMİ

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç