• 15.12.2016

Son günlerde artan terör olaylarına karşı Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi. Birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütünün de desteklediği yürüyüş saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Kalabalık bir kitle şeklinde Bilecik Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gelindi. Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal yanındaki Emniyet güçleriyle birlikte coşkulu kalabalığı karşıladı. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tüm katılımcı kuruluşlar adına açıklama yapan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş, ‘’Bir İnsanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir’’ dediği konuşmasında şunları kaydetti: “Terör maalesef milletimize ve bütün insanlığa büyük bir acı daha yaşatmıştır. Yürekler yanmıştır.
Hiçbir inanç, masum canlara kıymaya izin vermez. Hiçbir maddi, manevi, siyasi amaç, öldürmek üzerine tasarlanamaz. Bunu yapan hiçbir düşünce, hiçbir insan, başarılı olmamış, olmayacaktır. Bu cinayetlerden medet umanlar tarih önünde lanetleneceklerdir.
Sivil Toplum Kuruluşları ve Türk iş dünyası adına, İstanbul’da kaybettiğimiz canlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz. ‘Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir’ diyen bir inancın mensupları olarak, bugün bu saldırıya maruz kalan polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız için, onların yakınları için ve milletimizin bekası için hep beraber tepki gösteriyoruz. İnanıyoruz ki vicdan sahibi yüreklerin laneti de, bu zalimlikten medet umanların üzerinde olacaktır. Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız da tamdır.
Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir. Türkiye; bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacaktır. İsteseler de istemeseler de bu gerçek, terörü araç edinen katillerin yüzüne tarihin en sert şamarı olarak çarpacaktır. Bütçe görüşmeleri nedeniyle aramızda bulunamayan sayın Milletvekillerimiz ve daha önceden yapılmış programlarından dolayı katılamayan Belediye Başkanlarımızın, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanlarının selamını getirdik sizlere. Bu duygularla Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize de acil şifalar dileriz. Türk Milletinin Başı sağolsun.” Yürüyüş Tevfikbey Caddesi üzerinden sloganlar eşliğinde devam etti. Tekrardan Cumhuriyet Meydanı’na gelen kitle burada eylemi sonlandırdı.

• Odamız Öncülüğünde, Kamu Kuruluşları ve Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları ile Halkımızın katılımıyla Terörü kınadık.