• 13.01.2017

2.gün III: oturum Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda Saat 10.00’da, başkanlığını Prof. Dr. İsa İPÇİOĞLU’nun yaptığı “İlimizde İstihdam ve Mesleki Eğitim İlişkisi-Kurumsal” konulu 3. Oturum gerçekleştirildi. Bu oturuma bazı kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odaları katıldılar. İl ve ilçe Belediye Başkanlıkları, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası, İl/İlçe Organize Sanayi Bölgeleri Başkanlıkları, Bilecik SMMMO Başkanlığı, Bilecik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, İl Milli Eğitim ve İŞKUR Müdürlükleri, Üniversite temsilcileri, Bilecik, Bozüyük ve Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Bilecik Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezleri temsilcileri katıldı. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanımız Hakkı Aynur Bilecikte mesleki istihdam alanında ihtiyaç duyulan eksiklikler Mesleki istihdam ve Meslek eğitimi ile ilgili aydınlatıcı bilgiler verdi.

Öğleden sonra IV. Oturum saat 14.00’te ise “İlimizde İstihdam ve Mesleki Eğitim İlişkisi-Sektörel” konulu 4. Oturum gerçekleştirildi. İK 11 Platformu Başkanı Halil ALTINAY’ın başkanlığını yaptığı oturuma Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanımız Hakkı Aynur, Silkar Madencilik, Bien Yapı Ürünleri, Seranit Granit Seramik, Porland Porselen, Park Cam, Arslan Alüminyum, Demirdöküm, Subaşı Et ve Et Mamulleri, Camiş Madencilik, Tekmar, İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü, Üniversite temsilcileri, Halk Eğitim Merkezi Müdürleri, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürleri; Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Müdürleri, İŞKUR ve SMMMO temsilcileri çeşitli düzeylerde katılım sağladılar. Bilecik’teki iş sektörlerinin beklenti ve ihtiyaçları ortaya kondu. Bu doğrultuda Mesleki Eğitime nasıl bir yön verilmesi gerektiği üzerinde fikir alışverişi yapıldı.
Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Mefail Ateş, Meclis Başkanımız Hakkı Aynur Çalıştayın sonunda konuklarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, teşekkür ettiler.

• Bilecik Mesleki Eğitim ve İstihdam Eğilimini Belirleme Çalıştayı III.ve IV.Oturumun ardından odamızda sona erdi.