“ GENÇBİZZ ŞİRKET PROGRAMI”

• 06.07.2018

• Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası, Genç Başarı Eğitim Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla 3 yıldır sürdürülen GençBizz Şirket Programı kapsamında Genç Başarı Eğitim Vakfı yetkilileri; Proje Yöneticisi Melike Berat Akpınar, Bölge Koordinatörü Bilgen BülBül ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Sorumlusu Proje Uzmanı Mustafa Kan heyet olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Şükrü KESKİN’i ziyaret etti.

• Ziyarette “GENÇBİZZ ŞİRKET PROGRAMI” kapsamında karşılıklı olarak Paylaşımlarda bulunuldu. Proje açıklaması ile çalışma takvimi belirlenlendi.

• Amacı, Girişimciliğin özendirilmesi geliştirilmesi, finansal okuryazarlık ve istihdam edilebilirlik konularında öğrencilerin yetkinliklerinin artırılması iş ve kariyer dünyası ile tanışmaları ve iş hayatına hazırlanmalarını amaçlamaktadır.
• İl çapında 39 Öğretmenimize program hakkında eğitim verilmiş, sonrasında okullarımızda fikirler oluşmuş ve öğrenci şirketleri kurulmuştur. Bu şirketler için kitler Vakıf tarafından gönderilmiştir.
• Öğrencilerin kurduğu bu şirketler TSO kaydı hariç bir şirkette olması gereken tüm özellikleri barındırmaktadır. Şirket yönetimi, hisse senetleri, üretim izinleri vb.
• Kurulan şirketlere Bilecik TSO tarafından belirlenen iş dünyasından kişilerde öğrenci şirketlerine Mentörlük yapmışlardır.
• Bu sene ilimizde 9 şirket kurulmuş ve 8 i faal olarak devam etmiş ve il Finallerine katılmışlardır. Yarı final elemeleri sonrası başarılı olan şirketlerimiz programı uygulayan diğer illerden finalistlerin de olacağı, Mayıs ayında İstanbul da yapılan Türkiye finalinde ilimizi temsil etmişlerdir.

• Yarı final elemelerini başarılı ile geçen 2 öğrenci şirketimiz;
Bilecik Hayme Ana MTAL den “Tatlı Rüyalar Şirketi” ve Söğüt 700. Yıl MTAL den “Renkli Atölyemiz Şirketi” programı uygulayan diğer illerden finalistlerin de olduğu 12-13 Mayıs 2018 de İstanbul Ticaret Üniversitesinde düzenlenen Türkiye Finaline katılarak ilimizi temsil etmişlerdir. Paydaş kurumumuz Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası da Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile şirketlere destek vermektedir.

• “ GENÇBİZZ ŞİRKET PROGRAMI”