BİLECİK TSO YÖREX FUARINDA

• 24.10.2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Türkiye’nin en büyük yerel ürünler fuarı Antalya ’ da açıldı.
Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) “Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ile Türkiye’nin yöresel ürünlerini tanıttığı Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 10’uncu kez kapılarını açtı.
Antalya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, birçok ilin valisi, oda başkanları ve kalkınma ajansları yetkilileri katıldı.
TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU standımızı ziyaret ederek ürünlerimiz ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımız ile ilgili incelemelerde bulundu.
İlimiz adına açılan stantta, Salim Yaşar Kınık Çömlekleri , Ayva,nar lokumu ve Osmaneli salçası, , Çukurören Köyü meşhur Çukurören Biberi, Pazaryeri helvası ve bozası ile yöremize ait pek çok ürün beş gün boyunca sergilenecektir.
Yörex Yöresel Ürünler fuarı hakkında açıklama yapan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Şükrü Keskin “Ülke genelinde yöresel ürünlerde 200 çeşit coğrafi işaretli ürünün bulunduğunu; Uluslararası platformda Patenti alınmış Antep Baklavası, Aydın İnciri, Malatya Kayısısı gibi 3 adet ürünün olduğunu dile getirerek; Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bilecik yöresinin coğrafi işaretli ürünlerinin tescil çalışmalarının devam ettirildiğini; bu fuarda da bütün ürünlerin topraktan pazara ulaşması için mücadele ettiklerini” belirtti.

• BİLECİK TSO YÖREX FUARINDA