• 16.12.2019

Metristepe Anıtı'ndan başlayan yürüyüşe, Valimiz Bilal Şentürk, Söğüt İlçe Kaymakamı Murat Öztürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Başkanı Buğra Levent, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ercan Düzgün, Meclis Başkan Yardımcısı Muharrem Kaya, Turizm Komisyonu Başkanı Yüksel Gökçedağ, Meclis Üyelerimiz; Adem Akman, Berat Subaşı, Hakkı Aynur, Oda Genel Sekreterimiz Özgür Erdem, daire müdürleri üniversiteli öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Zorlu parkurların da bulunduğu yaklaşık 10 kilometrelik güzergahın ardından Söğüt'te tamamlanan yürüyüşte Vali Şentürk ve beraberindeki heyet, Hankaya mevkisindeki mesire alanı ile geçmiş yıllarda İpekböcekliği üretiminde faaliyet gösteren ve şuan atıl durumda bulunan tesislerde incelemede bulundu.

Belirlenen rota güzergahları üzerinde bulunan köylerde vatandaşlarla da sohbet imkanı bulan Valimiz Bilal Şentürk, ''Hafta sonları köylerimizi ve ovalarımızı dolaşıyoruz. Böylece doğal imkan ve kabiliyetlerimizi daha yakınen takip edebilme fırsatı buluyoruz. Her köyümüzün ayrı bir güzelliği, ayrı bir zenginliği var. Bilecik, doğa yönünden de büyük bir zenginliğe sahip. Dolaştığımız coğrafyada zengin bitki örtülerini görmek mümkün. Burada doğanın güzelliklerini keşfetmenin yanında hem spor yapıyoruz hem de çevreyi tanıma fırsatı buluyoruz.'' dedi.

• Odamız ve Söğüt Kaymakamlığı işbirliğinde Metristepe'den Söğüt ilçesine yaklaşık 10 kilometrelik belirlenen rotada doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.