• 24.03.2022
Bilecik Ticaret ve Sanayi odası tarafından tescili yapılarak, İlimiz Coğrafi işaretli Ürünler arasında yer alan “ŞERBETÇİOTU” ve “PAZARCIK BOZASI” yıllık planlı denetimlerimiz , Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğr. Görevlisi Mesut KAPLAN ve Bilecik TSO Coğrafi İşaretli Ürünler Genel Koordinatörü Seda YALÇINKAYA tarafından gerçekleştirildi.
Tescil edilmiş Coğrafi İşaretlerin sürdürülebilir kalitesinin sağlanması, tarafsız bir şekilde korunması ve denetiminin bir plan çerçeve içinde yapılması gerekmektedir.

Coğrafi işaret; belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren işaret anlamına geliyor. Coğrafi işaretler ürün kalitesini garanti etmek, ürünün tanınmışlığını ve katma değeri arttırmaları bunun yanında o yöreye ekonomik katkı sağlamaları açısından büyük önem taşımaktadır.

Geleneksel kaliteli üretim biçimleriyle ekonomik istihdam sağlayan İlimiz üreticilerine teşekkür ederiz.
  • Bilecik TSO tarafından tescillenen Coğrafi işaretli ürünlerin yıllık planlı denetimleri devam ediyor