Ekim 2014 Sanayi Üretim Endeksi Yayınlandı

  • 10.12.2014

Ekim 2014 Sanayi Üretim Endeksi’ne ilişkin veriler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 8 Aralık 2014 tarihinde yayımlandı.

Ekim ayında Türkiye (TR) Geneli Sanayi Üretim Endeksi bir önceki aya (Eylül 2014) göre yüzde 1,8 düşüş göstermiş olmasına rağmen bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 oranında artış göstermiştir.
Ekim (2014) ayında önceki aya göre ana sanayi sektörleri itibariyle en yüksek düşüş yüzde 2,9 ile madencilik ve taşocakçılığında yaşanırken, bunu yüzde 2,2 düşüşle elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı ve yüzde 1,7 düşüşle imalat sanayi takip etmektedir.
Ekim (2014) ayında önceki yıla göre ana sanayi sektörleri itibariyle en yüksek artış yüzde 6,6 ile madencilik ve taşocakçılığında yaşanırken, bunu yüzde 2,9 artışla elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı ve yüzde 2,2 artışla imalat sanayi takip etmektedir.
Eylül ayına göre yüzde 2,9 düşüş yaşanmış olsa da geçen yıla göre madencilik ve taşocakçılığında yüzde 6,6 artış yaşanmıştır. Bu istatistik, özellikle meydana gelen maden kazaları ve nedenleri konusunda anlamlıdır.
“ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ”
Kazasız işler dileğiyle.
Doç.Dr. Ali ACILAR

  • Ekim 2014 Sanayi Üretim Endeksi Yayınlandı

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç