Reel Kesim Güven Endeksi – Kasım 2014

  • 27.11.2014

Kasım ayı Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından 24 Kasım 2014 tarihinde yayımlandı.

Sonuçlar dikkate alındığında geçmiş yıl ve bir önceki aya göre endekste düşüş görülmektedir.
Endeksi oluşturan yayılma endeksleri incelendiğinde yalnızca genel gidişat ve sabit sermaye yatırım harcamasına ilişkin değerlendirmeler endeksi artış gösterirken, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, gelecek üç aydaki üretim miktarı, gelecek üç aydaki toplam istihdam, mevcut toplam sipariş miktarı ve mevcut mamul mal stoku miktarı endekslerinin azaldığı görülmektedir.

Son üç aydaki üretim hacmi, toplam sipariş miktarı ve ihracat sipariş miktarları incelendiğinde bir önceki aya göre sırasıyla yüzde 7,09, 12,80 ve 8,08 azalış göstermişlerdir. Aynı endekslerin 2013 yılı Kasım ayına göre değişimleri ise üretim hacmi için yüzde 1,1 artış, toplam sipariş miktarı için yüzde 3,54 ve ihracat sipariş miktarları için yüzde 2,93 düşüş olarak gerçekleşmiştir.
Rapora göre genel olarak reel sektörün yakın gelecek için beklentisi bir önceki yıla göre düşmüştür.

Doç.Dr. Ali ACILAR
http://web.bilecik.edu.tr/ali-acilar/

  • Reel Kesim Güven Endeksi – Kasım 2014

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç