YOLCU VE YÜK TAŞIMACILIĞI SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ ODAMIZDA BULUŞTU

  • 09.04.2015
  • BilecikTSO

     
     Bölgemizdeki kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, İlimiz Yolcu ve Yük Taşımacılığı sektörünün ekonomik analizinin yapılabilmesine katkı sağlayabilmek, kentin ekonomik nabzını daha iyi tutabilmek ve yeni bir vizyonla kentin ortak aklını harekete geçirmek adına Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak düzenlenenen Sektör Çalıştaylarının ikincisi “Yolcu Ve Yük Taşımacılığı Sektörü Çalıştayı” 07 Nisan 2015 Salı günü Odamızda gerçekleşti.

     Bilecik TSO Yönetim Kurulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya, Bilecik TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan İSLAH, Hüseyin OCAK ve Ercan DÜZGÜN, Odamız Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ali ACILAR, Ticaret İl Müdür Vekili Şinasi BALTA, Bilecik Defterdarlığı Personel Müdür Vekili Halil ÜNAL, İlimizde yolcu ve yük taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren kooperatiflerin başkanları, Şoförler Odası başkanları ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Taşıma ve Depolama Meslek Komitesi yetkilileri katıldı.

     Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksel OKŞAK’ın moderatörlüğünde kahvaltı eşliğinde gerçekleşen Çalıştayda Yolcu Ve Yük Taşımacılığı Sektöründe faaliyet gösteren kooperatif başkanları yaşadıkları problemleri ilgili kamu kurumları yetkilileri ile paylaşma imkânı buldular.


     
     Çalıştayda Yolcu Ve Yük Taşımacılığı Sektöründe karşılaşılan sorunlar aşağıdaki başlıklar üzerinde değerlendirildi;

1) Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenen kilometrelerde uygulanacak taban fiyatın her firma tarafından uygulanmaması,

2) Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren kooperatiflerin birlik ve beraberliğinin sağlanması adına dernek çatısı altında birleşmesi,

3) D Belgeli araçların devri konusunda yaşanan zaman kaybı,

4) Kurulmuş olan kooperatiflerin iç tüzüklerin hazırlanması veya revize edilmesi konusunda yaşanan sıkıntılar,

5) Korsan yük ve yolcu taşımacılığının önlenebilmesi için alınabilecek tedbirler,

6) Kaçak akaryakıt kullanımının önlenebilmesi için alınabilecek tedbirler,

7) Bilecik’te Lojistik merkezi kurulması,

8) İlimize yapımı devam eden yeni otogar ve eski otogarın durumu,

9) Ticari taksiler için uygulanan T plakası uygulamasının ilimizde uygulanmaması,

     Toplantıda özellikle sektörde istedikleri birlik ve beraberliği yakalayamadıklarından şikâyetçi olan yetkililer, birlik ve beraberlik sağlanması anlamında gerekirse tüm kooperatifleri kapsayan üst birlik veya dernek kurulması yönünde görüş bildirdiler. Ayrıca yolcu taşımacılığında kullanılan D belgeli araçlarını devir etmek istediklerinde devir işlemlerinin yaklaşık 3 – 4 ay sürmesi sebebiyle araçlarının çalışmaması nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler.

     Yük taşıma sektöründe faaliyet gösteren kooperatif yetkilileri, ilimizde denetlemelerin yetersiz olduğunu, kendilerinin çok maliyetli olmasına rağmen R belgesi gibi birçok belgeyi aldıklarını fakat ilimizde hiçbir belgesi olmadan yük taşıyan, ihaleye giren firmalar sebebiyle mağdur olduklarını ifade ettiler. Bu hususta ilgili kurumların denetimlerini sıklaştırmasını ayrıca yasal mevzuatta bu konuda düzenlenmelerin yapılması gerektiğini ifade ettiler.

      Toplantıda üzerinde durulan diğer bir önemli konu kaçak mazot kullanımı oldu. Kooperatif olarak kaçak mazot ve 10 numara yağ kullanımını desteklemediklerini belirten yetkililer, ilimiz dışında ki firmaların kaçak mazot ve 10 numara yağ kullanarak maliyet avantajı yakaladıklarını belirttiler. Bu nedenle rekabet etme avantajlarının ortadan kaybolduğunu belirten sektör yetkilileri, yine denetimlerin yetersizliğinden şikâyetçi oldular.

    Bilecik TSO Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan İSLAH ve Hüseyin OCAK katılımcılara teşekkür ederek, bugün değinilen tüm sorunlarla ilgili notların alındığını, en kısa zamanda oluşturulacak sonuç raporunun çalıştay katılımcıları ve gerekli kurumlar ile paylaşıp, bahsedilen sorunların çözümlerinin takipçisi olunacağını belirttiler.

  • YOLCU VE YÜK TAŞIMACILIĞI SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ ODAMIZDA BULUŞTU
  • YOLCU VE YÜK TAŞIMACILIĞI SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ ODAMIZDA BULUŞTU
  • YOLCU VE YÜK TAŞIMACILIĞI SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ ODAMIZDA BULUŞTU

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç