BİLECİK GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU TÜRKİYE SEKTÖREL EKONOMİ ŞURASI’NA KATILDI

  • 24.04.2015
  • BilecikTSO

 

    Bu yıl sekizincisi düzenlenen “Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası” Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun BİLGİN, Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKCİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU, Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin CANİKLİ ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK’ın katılımı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde gerçekleşti.


     Şura’ya katılan TOBB Bilecik İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fatih Öztürk kurullarını temsilen söz alan TOBB GGK Başkanı Ali Sabancı’nın Başbakan ve Bakanlara aktardığı hedef ve çözüm önerilerini şöyle özetledi. “Hedeflerimiz: Ülkemizde girişimcilik ile ilgili tüm çalışmaların tek elden planlanıp icra edilmesi için Girişimcilik ve İnovasyon Bakanlığı’nın kurulması, “Girişimci Toplum”a dönüşüm stratejisinin oluşturulması, Liselerde ve yükseköğretimde öğrencilerin girişimcilik algılarının ve yetkinliklerinin güçlendirilmesi, Belirlenecek girişimcilik bölgelerinde Kalkınma Ajansları ve yerel yönetimlerle, Girişimcilik & İnovasyon Merkezlerinin kurulması, Yüksek teknoloji alanlarında yurtdışında iş yapan nitelikli çalışan ve girişimcilerin çekilmesidir” dedi.


     8. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası'ndaki konuşmasına, sözde Ermeni soykırımı konusunda Avrupa Parlamentosu'nun aldığı kararı üzüntüyle karşıladığını ifade ederek başlayan TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU “Şuranın tüm sektörleri bir araya getiren, Türkiye'nin bu alandaki en büyük ve en kapsamlı buluşması olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, sektör meclislerinin her sektördeki en büyük 40 firmayı içerdiğini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, bu sayede sektörleri yakından takip edebildiklerini söyledi. Ayrıca her sektör meclisinde, o sektör ile ilgili kamu idaresinden de daimi bir temsilcinin yer aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Böylece Türkiye sektör meclisleri, özel sektör ile kamu idaresinin bir araya gelerek aynı masa etrafında istişare ettiği, birlikte çalıştığı, sorunları tartıştığı, mutabık kalınan önerilerin kamu idaresine aktarıldığı, sektörel ve istişare mekanizması olarak faaliyet gösteriyor" değerlendirmesinde bulunduğunu kaydetti.


     Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU ise Şura’nın açılışında yaptığı konuşmasında, "Eğer sizler, bizlerle sağlıklı iletişim kanallarına sahip olmazsanız sizin şirketleriniz bazında, sektör bazında geçtiğiniz stratejilerle bizim Türkiye'nin makro ekonomik gelişmesi ve makro stratejisi anlamındaki kararlarımız arasında bir irtibat olmaz" dedi.


    TOBB Bilecik İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fatih Öztürk ayrıca ilimizdeki madencilik sektöründe faaliyet gösteren firmaların çokluğu nedeniyle Madencilik Sektör Meclisi’nin Başbakan ve ilgili Bakanlara aktardığı ana başlıkları da şöyle özetledi. 16/6/2012 tarihli ve 2012/15 sayılı Başbakanlık Genelgesi sonrasında izin ve ruhsat süreçlerinde yaşanan sorunlar, Sektörü sahiplenmiş, ihtisaslaşmış, etkin bir yönetim ve idari bir organizasyonun eksikliği, 3573 sayılı Kanun’un 20. maddesinde kimyevi atık, toz ve dumanla ilgili limit konsantras¬yonlarının belirlenmemesi nedeniyle zeytinlik sahalar içinde ve bu sahalara 3 km. mesafe dahilinde madencilik faaliyetlerinin yapılamaması, Tabii servetlerin ve kaynakların aranması ve işletilmesi ile ilgili Anayasa’nın 168. maddesine yeterli duyarlılığın gösterilmemesi ve Sektörde ruhsat güvencesinin olmayışı olarak özetledi.
 

  • BİLECİK GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU TÜRKİYE SEKTÖREL EKONOMİ ŞURASI’NA KATILDI

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç