• 12.01.2024
Bilecik Tarım İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bilecik Ofisi (TKDK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bilecik İl Müdürlüğü’nün sunumları ile “Kırsal Kalkınma Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi, KOSGEB Desteklemeleri ve IPARD Desteklemeleri “hakkındaki bilgilendirme toplantısını Odamız Konferans Salonunda gerçekleştirdik.

Toplantıya, Bilecik Valimiz Sayın Şefik Aygöl, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Ergün, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz, Kadın Girişimciler İcra Kurulumuz, Genç Girişimciler İcra Kurulumuz, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Kaymakamlarımız, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), KOSGEP ve IPARD yöneticileri, BEBKA Bilecik İl Koordinatörlüğü, İlimizde Yer alan OSB Bölge Müdürlükleri, Muhtarlar Derneği, İlimizde ve İlçelerimizde Faaliyet Gösteren Kadın Girişimci Kooperatifleri, Odamıza kayıtlı Üyelerimiz, Sanayi Kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Kurum Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Bilecik Valiliği, Bilecik TSO, Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve KOSGEP işbirliğinde düzenlenen programda katılımcılara KOSGEB Kobi Uzmanı Mustafa Razbonyalı, TKDK Bilecik İrtibat Ofisi Uzmanı Yılmaz Baş ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hatice Derya Aksu tarafından Kırsal kalkınma kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi ve KOSGEP desteklemeleri ile IPARD desteklemeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Ergün toplantıdaki sözlerinde; “Girişimcilerin kabul edilmeyen projelerinin çoğunun yazım hatalarından kaynaklandığını belirterek, Bilecik TSO olarak proje yapmak ve üretmek isteyen tüm girişimciler için ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.
Öncelikle “Oda Hepimizin, Kapılarımız Ardına Kadar Açık” Mesajını iletti.
Girişimcileri desteklediklerini ve bu desteğin artması için her türlü iş birliğine hazır olduklarının altını çizen Başkanız Ergün, şöyle devam etti:
“Odamız bünyesinde üç aydır bu toplantılarla alakalı bir hazırlık yaptık ve ilçelerimiz de dahil olmak üzere her gün bu hizmeti veren danışman iki tane firmamız var. Bu oda hepimizin, hepinize yer var. Biz burada proje yapmak isteyen, üretmek isteyen her üyemize ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Çünkü geçmeyen projelerin neredeyse tamamı yazım hatasından dolayı geçmeyen projeler. Bu anlamda bir birliktelik yapalım, yapılmayanı yapalım dedik. Birçok Avrupa Birliği projemiz var, İnşallah bunların tanıtımını daha sonra yapacağız. Bugün Sayın Valimiz bir farkındalık yapalım dedi ve her alanda olduğu gibi burada da yanımızda oldu. Ben kendilerine ve katılımcılara bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Bilgilendirme toplantısını gerçekleştirmek için bizlere destek veren; Bilecik Valimiz Sayın Şefik Aygöl’e, Bilecik Tarım İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bilecik Ofisine (TKDK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bilecik İl Müdürlüğüne, Odamızın tüm üyelerine, saygı değer tüm katılımcılara değerli destekleri ve katılımları için teşekkür ederiz.

• “ Kırsal Kalkınma Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi, KOSGEB Desteklemeleri ve IPARD Desteklemeleri “ Hakkındaki bilgilendirme toplantısını Odamız Konferans Salonunda gerçekleştirdik.